Modalitats de cursos

Cursos oficials

Durada del curs
Programa d'estudis
Pla d'estudis
Cursos i grups per idioma i nivell

duraDA del curs

En aquesta EOI s'imparteixen els idiomes d'alemany, anglès i francès.

Modalitat d'horari: curs extensiu

La matrícula oficial dóna dret a assistir com a mínim a 130 hores de classe per curs i als exàmens corresponents.

L'EOI Blanes imparteix el curs oficial extensiu en horari altern, classes de dues hores en dies alterns (dilluns i dimecres o dimarts i dijous).

  • GRUPS A: dilluns i dimecres
  • GRUPS B: dimarts i dijous

Horari de classe

Totes les classes es fan en horari de tarda-vespre.
La franja horària de classe és de 16.30 a 21.00 hores.
La tria de l’horari de classe es fa en el moment de formalitzar la matrícula, segons el torn d’horari estabert en el sorteig.

PROGRAMA D'ESTUDIS

Aquest curs 2018-2019 s'inicia la implantació del nou currículum basat en la LOMCE (Llei orgànica 8/2013, de 9 de desembre per a la millora de la qualitat educativa). Concretament, es portarà a terme la implantació i desplegament curricular del nivell B1 i nivell B2.

La LOE (Llei Orgànica d’Educació 2/2006, de 3 de maig) continua establint el currículum del nivell bàsic (A1 i A2) i C1. 

Els ensenyaments especialitzats d'idiomes s'imparteixen en 6 cursos:

  • Nivel Bàsic (A2): 2 cursos (1r i 2n nivell)
  • Nivell B1: 1 curs (3r nivell)
  • Nivell B2: 2 cursos (4t i 5è nivell)
  • Nivell C1: 1 curs
CURSOS NIVELL EQUIVALÈNCIA MECR
1r NIVELL BÀSIC (LOE) A1
2n A2
3r NIVELL B1 (LOMCE) B1
4t NIVELL B2 (LOMCE) B2
C1 C1 (LOE) C1
     

Els nivells dels certificats d'escola oficial d'idiomes poden comparar-se als nivells descrits en els documents publicats pel Consell d'Europa, en especial el Marc europeu de referència.

Des del curs 2014/2015 l'EOI de Blanes imparteix el nivell C1 d'anglès. Per obtenir el Certificat de nivell C1 cal superar una prova segons el que estableix la Resolució ENS/1365/2012, de 20 de juny.

Al final del nivell B1 i B2,  i del nivell de C1 els alumnes han de superar una prova de certificat, dissenyada des del Centre de Recursos de Llengües Estrangeres del Departament d'Ensenyament de la Generalitat (Àrea de Certificacions), amb uns criteris unificats per a tota Catalunya.

Els alumnes que obtenen al certificat de nivell B1 es poden considerar dins la franja B1 del Consell d'Europa - usuari independent (llindar)

Els alumnes que obtenen al certificat de nivell B2 es poden situar dins la part alta de la franja B2 del Consell d'Europa, el nivell considerat avançat dins de la definició d'usuari independent.

Pla d'estudis

El pla d'estudis de les EOI desenvolupa la finalitat dels ensenyaments d'idiomes que s'hi imparteixen, que és la capacitat de l'alumnat en l'ús efectiu de l'idioma com a vehicle de comunicació general.

Per assolir aquesta finalitat, a les EOI es treballa per tal que l'alumnat:

  • Adquereixi les habilitats bàsiques receptives i productives, tant del llenguatge oral com de l'escrit;
  • Desenvolupi estratègies comunicatives en diferents àrees de comunicació;
  • Desenvolupi estratègies per a l'aprenentatge autònom i continu de llengües, que puguin facilitar l'ús de l'idioma en l'exercici d'activitats professionals i en altres àmbits de la cultura o d'interès personal;
  • Desenvolupi actituds positives envers la diversitat lingüística i el pluralisme cultural del món actual.

Cursos i grups per idioma i nivell

Cursos i grups per idioma i nivell - curs 2018-2019

  NIVELL BÀSIC NIVELL  B1 NIVELL B2 C1
CURSOS A1-1r A2 -2n B1- 3r B2.1 - 4t B2- 5è C1
Idioma Grups per nivells
Alemany 1 1 1 - - -
Anglès 2 2 3 2 2 2
Francès 2 2 1 1 1 -
             

 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.

Més informació